DIMENSIUNEA PSIHOLOGICĂ A EDUCAȚIEI PENTRU FAMILIE

În fiecare an, pe 15 mai întreaga omenire marcează Ziua Internațională a Familiei. Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile ei: egalitatea, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

Cu această ocazie, la 12 mai 2022, Biblioteca Științifică a UPS „Ion Creangă” în parteneriat cu Facultatea Psihologie și Psihopedagogie Specială a desfășurat activitatea „Dimensiunea psihologică a educației pentru familie”, invitat special: lector, psiholog, criminolog Cebotari Stanislav.

Mesajul central al activităţii  a fost îndemnul la cunoaşterea valorilor familiei, dezvoltarea abilităților de relaționare armonioasă în familie. Discuțiile s-au axat în mod prioritar pe pregătirea tinerilor pentru viața de familie și măsurile de securitate psihologică înainte de căsătorie. Participanții, studenți ai Facultății Psihologie și Psihopedagogie Specială, au remarcat importanţa familiei ca pilon de bază în construirea viitorului societății.

You may also like...