Chipul femeii în literatură și artă

Cu ocazia zilei de 8 Martie, Zilei a Femeilor, Facultatea de Filologie, Catedra de Limbă şi Comunicare în parteneriat cu Biblioteca Ştiinţifică a UPS ”Ion Creangă” la data de 5 martie 2019, a desfăşurat activitatea literar-artistică «Chipul femeii în literatură şi artă».

Cu acest prilej, în cadrul activităţii a fost inaugurată expoziţia cu genericul «Sărut femeie, mâna ta…». Au fost prezentate cele mai celebre opere din literatura universală, şi cele mai faimoase imagini realizate de renumiţii pictori ai lumii, în care personajul central este femeia.

Această activitate a avut drept scop de a contribui la dezvoltarea competenţelor de lectură, formarea orizontului intelectual-cultural şi gustului estetic a tinerii generaţii prin literatură şi artă.

Studenţii Facultății de Filologie au pregătit un recital de poezii în limbile română, rusă ucraineană şi engleză, dedicate femeii. Invitaţii speciali, cadrele didactice de la perfecţionarea profesională, au fost surprinşi de conţinutul comunicărilor şi prezentărilor, dar şi de gradul de pregătire şi inteligenţă a viitorilor profesori. Un adevărat succes a avut romanţa interpretată de una din studentele facultăţii de Filologie. Acest eveniment frumos şi actual s-a transformat într-un dialog intercultural între două generaţii.

Activitatea a fost ghidată de cadrele didactice ale Catedrei de Limbă şi Comunicare în frunte cu decanul Facultății de Filologie, Gabriella Topor, conf.univ.dr.

You may also like...