„Deschiși pentru justiție climatică”. Sesiune de informare

În cadrul Săptămânii Internaţionale a Accesului Deschis 2022 ce are tematica: „Deschiși pentru justiție climatică” Biblioteca Științifică a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” a organizat Sesiunea de Informare.

La eveniment au participat peste 60 de elevi ai claselor a XI și a XII de la Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din mun. Chișinău.

Cuvânt de deschidere a avut dna Sandu Veronica, bibliotecar principal BȘ UPSC, profesoară de geografie, Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din Chișinău. Printre cele punctate de dna V. Sandu au fost obiectivele, importanța desfășurarii Săptămânii Accesului Deschis 2022, influența schimbărilor climatice asupra comunității și  componentelor mediului.

Prezentarea de bază a evenimentului a fost făcută de invitatul de onoare dl Puțuntică Anatolie, dr. în științe geografice, conf. univ. UPSC, participant la Conferința IPCC (Panelul Interguvernamental privind Schimbările Climatice), Berlin 2014 și Copenhaga 2017.

Modificările climatice la nivel global, regional, local și echitatea egală a cunoștințelor care modelează impactul schimbărilor climatice și răspunsul nostru la acestea, au fost subiectele de bază ale discursului dlui Anatolie Puțuntică.

Dl Gînju Gheorghe, dr. în științe biologice a prezentat ultima ediție a Cărții Roșii a R. Moldova și măsurile de protecție a plantelor și animalelor pe cale de dispariție, fiind unul dintre autorii cărții date.

Importanța cunoștințelor primite de către participanți în decursul Sesiunii de informare precum și necesitatea păstrarii mediul înconjurător spre o dezvoltare sustenabilă au fost subiectele discursului dnei Comendant Tatiana, profesoară de geografie, Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din Chișinău.

You may also like...