NOCTURNA BIBLIOTECILOR

Anual în bibliotecile publice din România și Republica Moldova se desfășoară Campania„Nocturna bibliotecilor”, organizată sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) în parteneriat cu Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

În cadrul acestei  campanii, ediția 2021, la Biblioteca Științifică a UPS „Ion Creangă”, vineri, 1 octombrie, între orele 18.00 – 22.00 s-a desfășurat activitatea „O seară la Bibliotecă”. Activitaea a fost organizată în parteneriat cu Sindicatul Studenţesc şi Direcţia Studenţi. Publicul studios și iubitor de cultură a venit în fascinanta lume a cărţii îmbinată în mod inedit cu  poezia și arta cinematografică.

Manifestările au început cu o întâlnire cu tineri poeți talentați din Basarabia Victor Fală şi Iraida Darmancev. Aflați la început de cale, încercând să se afirme, ei și-au deschis sufletele în fața publicului. Fără frică să spună tot ce au pe suflet și în minte, ei au destăinuit imboldul creației lor povestind tot ce au trăit și tot ce trăiesc creând poezie. Victor Fală a venit  cu o donație de carte din partea librăriei Cartego. Tot în cadrul acestei activități a fost organizată vizionarea filmului  „Cercul poeților dispăruți” după care au urmat discuții.

Pornind de la premisa că Biblioteca, prin resursele sale informaționale inspiră mereu la creativitate  și cercetare, angajații SLPU au asigurat  accesul  direct al participanților la publicaţii, la cunoașterea și răsfoirea  noilor achiziții.

Activitatea s-a desfășurat într-o ambianţă plăcută, o atmosferă relaxantă și prietenească. Astfel, activitatea s-a dovedit a fi o formă eficientă  de promovare a Bibliotecii și serviciilor pe care le oferă.

 

 

 

 

You may also like...