În lumea lui Ion Creangă

Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii Pedagogice „Ion Creangă” în parteneriat cu Facultatea de Filologie și Istorie, catedra Limba și Literatura Română, în data de 6 martie 2020 a organizat activitatea literar-artistică cu genericul „În lumea lui Ion Creangă”. Am dat start activității cu prezentarea expoziției „Cu pana sa, tristă, şi glumeaţă” de către Doamna Silvia Zaharov, bibliotecar. Studenta anului II a Facultății de Filologie şi Istorie, Coțofană Iana, a realizat o comunicare cu titlul Secvențe din viaţa şi activitatea lui Ion Creangă. Studenta a prezentat personalitatea lui Ion Creangă diferit de ceea ce este cunoscut despre “Marele povestitor”. Într-un citat este menționat faptul că „Ion Creangă e făcut să existe numai pentru adulți sau deloc”, deja, încercăm să îl privim pe Ion Creangă din altă perspectivă. A vorbit despre adevăratul caracter al lui Ion Creangă și modul în care își exercita rolul de tată și soț, lucruri mai puțin cunoscute. Doamna Oxana Gherman, dr., conf. universitar, a moderat desfășurarea mini-concursului „Urmaşii lui Creangă”. Participanţilor li s-au oferit inimioare cu întrebări despre viaţa şi activitatea marelui scriitor Ion Creangă. Cel care a acumulat mai multe steluţe, a fost  declarat învingătorul concursului, primind medalia „Urmaşul lui  Creangă”.

A urmat o excursie la muzeul universitar „Ion Creangă”. Studenţii au făcut cunoștință cu  obiectele și  materialele de pe vremea lui Ion Creangă.

În cadrul activității au participat studenții  Facultăţii de Filologie  și Istorie și elevii  Colegiului de Studii Administrative şi  Fiscale, ghidaţi de doamna Inga Rusu, profesoară de limbă şi literatură română.

You may also like...