Dragobetele la UPS „Ion Creangă”

Biblioteca Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Sala de lectură în colaborare cu facultăţile: Filologie, Psihologie și Psihopedagogie Specială, Științe ale Educației și Informatică, au desfășurat seminarul instructiv – educativ „Suntem ceea ce iubim” dedicată sărbătorii – Dragobete,  pe data de 22 februarie 2019.

Seminarul a fost organizat cu scopul de a informa utilizatorii cu obiceiurile şi tradiţiile legate de sărbătoarea Dragobete,  siguranța în dragoste și alegerea partenerului de viață .

Evenimentul a debutat cu mesaj de salut din partea bibliotecarilor şi prezentarea expoziției de carte cu genericul “M–am născut ca să iubesc”. Studenții de la Facultatea de Filologie au prezentat informații despre cele mai importante tradiții și obiceiuri de Dragobete. Conform credințelor străvechi, Dragobetele este zeul tinereții, al iubirii și al veseliei iar originile sale pot fi descoperite încă din perioada vechilor daci.

La seminar a fost invitat Cebotari Stanislav, psiholog-criminolog la Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată cu un suport în psihologia familiei la temă „Securitatea în dragoste”.  În prezentare au fost abordate diferite aspecte ale securității în dragoste: emoționale, comportamentale, modul de prevenire a aventurilor amoroase și întâmplătoare, crearea unei relaţii de cuplu îndelungate, rolul femeii și bărbatului modern în statut de soț și soție, apariția și prevenirea infracțiunilor, care au la bază relațiile între tineri. A motivat studenții să formeze relații de lungă durată, să răspundă corect și onest problemelor de adaptare în cuplu.  Participanţii au manifestat un deosebit interes şi activ s-au implicat în dialog.

You may also like...