Inaugurare «Art Club» la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”

Total 278 vizualizări

În data de 28  mai 2019 a avut loc inaugurarea clubului „Art Club.

Evenimentul a fost organizat din iniţiativa bibliotecarilor Sălii de lectură “Arta” a Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” în colaborare cu Facultatea Arte Plastice şi Design. Activitatea clubului are drept scop dezvoltarea educației artistice, promovarea și susținerea potenţialului creativ a studenţilor în cadrul facultății. Logo-ul acestui club a fost creat  de studenta anului I – Morari Alexandra, specialitatea Grafica.

Prima şedinţă a clubului  „De la Renaştere la Modern” a fost deschisă cu un mesaj de salut adresat de către preşedintele clubului, Ursachi Rodica, doctor, conferenţiar universitar. Coordonatorul clubului, Cermenina Elena, bibliotecar, a organizat o expoziție  tematică şi a prezentat Consiliul şi membrii Art-Clubului.

Tinerii membri ai clubului au participat cu comunicări consacrate celor mai renumiţi pictori din lume şi operelor lor deosebite. Conţinutul comunicărilor şi prezentărilor au dat dovadă de pasiune şi dragoste pentru artă.

Un element dominant în cadrul evenimentului a fost defileul colecţiei vestimentare „Renaştere şi Modern” prezentat de viitorii designeri vestimentari ai Catedrei Artă Decorativă, specialitatea Design Vestimentar sub conducerea lectorului universitar, Donic Liuba.

Evenimentul a fost ghidat de cadrele didactice ale facultății Arte Plastice și Design: Adrian Cucereavîi şi Alexandru Ermurache, sub conducerea dnei Ursachi Rodica, doctor, conferenţiar universitar.

Programul acestui club prevede în continuare o serie de activități orientate spre dezvoltarea și implementarea unor idei de succes. Activitățile vor fi organizate de Bibliotecă în colaborare cu Facultatea Arte Plastice și Design.

You may also like...