Zilele Ion Creangă la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”

 

Sala de lectură în parteneriat cu Facultatea Filologie a organizat  la 01.03.2018 activitatea „În ospeție la Ion Creangă” dedicată clasicului literaturii românești – Ion Creangă, la care au participat elevii clasei a IV-a al Liceului Teoretic “Liviu Deleanu”. A fost expusă şi prezentată expoziţia “Lumea eternă a lui Creangă”, elevii au participat la o discuţie bazată pe creația scriitorului. Activitatea a decurs activ, elevii au manifestat interes, la finalul activităţii oaspeţii au primit în dar câte un mărţişor din partea bibliotecarilor.

Sala de lectură Arte în parteneriat cu Facultatea Arte Plastice şi Design a organizat trainingul ”Ion Creangă în grafica lui Simion Zamşa”, pe data de 5 martie 2018.

Evenimentul a debutat cu prezentarea  expoziţiei  de carte cu genericul “Ion Creangă în viziunea artistică a pictorilor moderni”. Au fost expuse şi prezentate lucrările de grafică, ilustraţii  la operele lui  Ion Creangă create de Simion Zamşa, grafician, pictor, artist plastic, Maestru Emerit al Artei din Republica Moldova, conferenţiar universitar. Graţie D-lui Zamşa, care a acceptat desfăşurarea acestui training, studenţii Facultăţii Arte Plastice şi Design,  specialitatea Grafica, anul I, au obţinut cunoştinţe teoretice şi practice noi în domeniul graficii în baza creaţiei pictorului Simion Zamşa.

     

Boxa de idei

Mesaj:

Contor vizitatori

  • 19Azi:
  • 163Săptamina trecută:
  • 333Luna curentă:
  • 15785Total vizitatori: